For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Met een tentoonstelling van voornamelijk kookboeken, menukaarten, handgeschreven recepten en andere bronnen uit de eigen collectie ‘geschiedenis van de voeding’ geeft het Allard Pierson inzicht in de Amsterdamse eetcultuur van vroeger tot nu.
Kerngegevens van evenement Amsterdam Eet. Een geschiedenis in gerechten
Startdatum
11 april 2025
Einddatum
7 september 2025
Locatie
Allard Pierson

Niet alleen de vraag wát de Amsterdammer at, staat centraal maar ook wanneer, door wie en waar werd gegeten? En waar kwamen de recepten en ingrediënten vandaan? 

Aan de hand van verschillende gerechten neemt de tentoonstelling je mee op een culinaire reis door de geschiedenis. De tentoonstelling staat ook stil bij de hedendaagse trends en uitdagingen voor de toekomst. 

Over het Allard Pierson

Het Allard Pierson is het museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam.

Het Allard Pierson is een van de UvA-podia in het Universiteitskwartier.

Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127-129
1012 GC Amsterdam