Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De eerste UvA Alumni Impact Prijzen zijn uitgereikt aan Maaike Verrips, Maik Larooij en Tom Etienne. De drie UvA-alumni ontvingen elk 3000 euro, een bedrag dat zij in hun project dienen te investeren.
Foto: Dia Jonas Dreessen | DIADIADIA

Maaike Verrips – Drongo  

Maaike Verrips is directeur bij Drongo, platform voor meertaligheid. Drongo biedt informatie en netwerken over de impact van taal en de toenemende impact van meertaligheid in de samenleving. Ze ontvangt de UvA Alumni Impact Prijs voor de Videoroute meertaligheid, een project dat gesprekken en werksessies over het inzetten van thuistalen in het primair onderwijs ondersteunt.  

Maik Larooij – WooGLe 

Maik Larooij ontvangt de UvA Alumni Impact Prijs voor WooGLe. WooGLe is een zoekmachine voor Woo-dossiers, documenten vrijgegeven na een verzoek onder de Wet open overheid (Woo). Het op deze manier bij elkaar brengen, doorzoekbaar maken en met elkaar verbinden van overheidsinformatie zorgt voor meer transparantie voor burgers.  

Tom Etienne – Een wereldwijd kieskompas 

Tom Etienne is projectleider van een wereldwijd Kieskompas over de Amerikaanse verkiezingen. Deze stemhulp informeert burgers buiten de Verenigde Staten over de Amerikaanse verkiezingen en helpt hen meer begrip te krijgen van de kandidaten, hun standpunten, en hoe het hun eigen land kan beïnvloeden.