Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Socialmediagebruik heeft een enorme invloed op het dagelijks leven van jongeren. Terwijl sociale platforms hen nieuwe mogelijkheden bieden om te communiceren en informatie te delen, groeit ook de bezorgdheid over de negatieve effecten op hun concentratie, welzijn en schoolprestaties. Bij deze bijeenkomst gaan drie experts met elkaar in gesprek over de impact van socialmediagebruik op jongeren.
Kerngegevens van evenement Alumniweek - Impact socialmediagebruik op jongeren
Datum
12 oktober 2024
Tijd
14:30 -15:30

Enthousiast? Schrijf je hier meteen in!

Sprekers

Teun Siebers is postdoc-onderzoeker aan de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR) van de UvA. Zijn onderzoeksinteresses omvatten mediapsychologie, jeugd en media-entertainment, zelfregulatie en aandacht. Siebers maakt deel uit van het AWeSome-team (Adolescents, Well-being, and Social Media), dat de effecten van sociale media op de geestelijke gezondheid en het welzijn van adolescenten onderzoekt. 

Fabienne van Rossenberg is maatschappelijk vernieuwer bij Kennisland. Ze werkt samen met middelbare scholen om het telefoongebruik van jongeren terug te dringen en ontwikkelt met alle betrokkenen breedgedragen smartphonebeleid. 

Wrister Grommers is rector-bestuurder van het Amstelveen College en studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA. In samenwerking met Kennisland is zijn school volledig smartphonevrij gemaakt.  

Lisa Peters werkt als onafhankelijk dagvoorzitter en gespreksleider onder de naam Dagverlichter. Ze studeerde Psychologie en promoveerde in de Politicologie aan de UvA. Peters is moderator bij deze bijeenkomst. 

Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam