Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Strafrechtadvocaat Tim Vis en emeritus hoogleraar Gezondheidsrecht Johan Legemaate gaan in gesprek met elkaar, het publiek én NRC-journalist Kim Bos. Samen duiken zij in de complexe mensenrechtelijke vraagstukken die spelen rondom het zelfverkozen levenseinde en euthanasie.
Kerngegevens van evenement Alumniweek: Het zelfverkozen levenseinde en euthanasie – de mensenrechtelijke aspecten
Datum
12 oktober 2024
Tijd
16:00 -17:00

Tijdens deze bijeenkomst komen de ethische vraagstukken, juridische randvoorwaarden en de persoonlijke gevolgen van deze gevoelige thema's op een begrijpelijke wijze aan bod.

Enthousiast? Schrijf je hier meteen in!

Sprekers

Tim Vis (Criminal Law, 2010) is strafrechtadvocaat. Hij heeft zich onder andere gespecialiseerd in het recht rond het zelfverkozen levenseinde en euthanasie. Recent stond hij twee verdachten bij in de zaak Condor. Naast het verlenen van rechtsbijstand, geeft Vis veel gastcolleges, begeleidt hij pleitwedstrijden en treedt hij op als spreker of dagvoorzitter,

Johan Legemaate is emeritus hoogleraar gezondheidsrecht aan het Amsterdam UMC en de UvA. Hij schrijft al ruim 30 jaar over de regulering van euthanasie en was betrokken bij de recente evaluaties van de euthanasiewet. Hij is een van de voorzitters van de Regionale toetsingscommissie euthanasie.

Kim Bos is journalist bij NRC. Op de binnenlandredactie schrijft zij over medisch-ethische onderwerpen, met speciale aandacht voor zelfbeschikking rondom het levenseinde.

Tim Vis, Johan Leegemaate en Kim Bos (foto door Merlijn Doomernik)
Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam