Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Stress. Overspannen. Burn-out. Altijd druk zijn is misschien wel hét kenmerk van deze tijd. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Hoe komt het dat we te veel en te hard werken? Waarom leggen we zo veel druk op onszelf? En wat kun je zelf doen om te dealen met stress?
Kerngegevens van evenement Alumniweek - Fokking druk met Thijs Launspach en Brankele Frank
Datum
15 oktober 2024
Tijd
17:00 -18:00

Enthousiast? Schrijf je hier meteen in!

Psycholoog en schrijver Thijs Launspach legt uit hoe het allerbeste uit jezelf halen de norm is geworden, en wat de effecten hiervan zijn op onze gezondheid. Neurobioloog, schrijver en ervaringsdeskundige Brankele Frank kreeg zelf een burn-out. Volgens haar is burn-out een meer lichamelijke aandoening dan sommigen denken: 'Door chronische stress gaat je lichaam uiteindelijk kuren vertonen.’   

Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan Launspach en Frank met elkaar én met het publiek in gesprek.  

Sprekers

Thijs Launspach is psycholoog, spreker en bestsellerauteur. Hij is expert op het gebied van mentale gezondheid, stress, burn-out, millennials en de impact van sociale media. Daarnaast is hij columnist van het AD, podcastmaker, docent aan The School of Life en gast in tal van programma’s.  

Brankele Frank studeerde neurobiologie in Amsterdam, Londen en Parijs. Ze schreef het boek Over de kop, over wat er gebeurt in het brein bij stress en burn-out. Ze gaf les aan de UvA en werkte als strategieconsultant bij McKinsey & Company. Nu werkt ze als Director of Finance & Business Intelligence bij beautymerk indē wild. 

Lenneke Hoedemaker is alumnus Europese Studies van de UvA. Ze werkt als debatleider, facilitator, dagvoorzitter en presentator voor bedrijven, overheden, commerciële ondernemingen en non-profitorganisaties. Ook werkt ze als voice-over voor commercials, documentaires, reportages en als stemactrice voor het inspreken van animatiefilms. Ze modereert de bijeenkomst.