Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Eén op de vier mensen heeft te maken met een hersenaandoening. Het Institute for Chemical Neuroscience (iCNS) voert baanbrekend onderzoek uit naar het menselijk brein met beschikbaar humaan hersenweefsel, om aandoeningen zoals depressie, angststoornissen en dementie beter te begrijpen en te behandelen.
Kerngegevens van evenement Alumniweek - De Hersenatlas: baanbrekend onderzoek naar het menselijk brein
Datum
15 oktober 2024
Tijd
19:30 -21:00
Ruimte
REC C0.02

Enthousiast? Schrijf je hier meteen in!

Door gebruik te maken van innovatieve technieken en een samenwerking tussen neurobiologie, scheikunde, AI, datawetenschap en psychiatrie, streeft het iCNS naar de ontwikkeling van een moleculaire hersenatlas. Deze hersenatlas kan bijdragen aan nauwkeurigere diagnoses en gepersonaliseerde behandelingen. Hoogleraren Paul Lucassen en Inge Huitinga presenteren de nieuwste resultaten. 

Sprekers

Prof. dr. Paul J. Lucassen is hoogleraar aan het Swammerdam Institute for Life Sciences van de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op hersenplasticiteit en neurogenese in relatie tot stress, voeding, beweging en hersenziektes zoals depressie en dementie. 

Inge Huitinga is directeur van de Nederlandse Hersenbank (NHB). Daarnaast zette ze in 2012 NHB-Psy op, een nationaal hersendonatie- en autopsieprogramma voor psychiatrische ziekten. Huitinga is ook hoogleraar Neuro-immunologie  aan de UvA. 

Lenneke Hoedemaker is alumnus Europese Studies van de UvA. Ze werkt als debatleider, facilitator, dagvoorzitter en presentator voor bedrijven, overheden, commerciële ondernemingen en non-profitorganisaties. Ook werkt ze als voice-over voor commercials, documentaires, reportages en als stemactrice voor het inspreken van animatiefilms. Ze modereert de bijeenkomst. 

Paul Lucassen en Inge Huitinga