Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Amsterdam. Begin negentiende eeuw. Een groot deel van de bevolking sterft aan cholera; de kolere. Grachten zijn open riolen en een derde van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een failliete stad met een roemrijk verleden en een hopeloze toekomst. Die stad smeekt om hulp, en die hulp komt; van een joodse armenarts: Samuel Sarphati.
Kerngegevens van evenement Alumniweek - Theater met Harpert Michielsen: Sarphati, een ongekende volksheld
Datum
12 oktober 2024
Tijd
14:30 -15:30

Enthousiast? Schrijf je hier meteen in!

Harpert Michielsen, maakt voorstellingen over Amsterdammers die je van de straatnaam kent, maar waarvan je soms geen idee hebt wie ze zijn. Want wie kent Sarphati nog? 

Op maandagavond 14 oktober speelt Michielsen de Engelstalige theatervoorstelling ‘Why Spinoza?’ 

Spreker

Harpert Michielsen studeerde in 1998 af aan de Toneelacademie Maastricht, na een studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.  

Hij begon zijn acteercarrière bij gerenommeerde theatergezelschappen en speelde op het toneel en op het witte doek. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen uit de musical Soldaat van Oranje, internationale films en vele bekende Nederlandse televisieseries.  

Nu combineert Michielsen zijn passie voor geschiedenis en acteren in Stand-up History: intieme voorstellingen over bijzondere Amsterdammers die ons leven op talloze manieren hebben beïnvloed.