Kijk in de Studiegids bij het vak dat je wilt volgen. Zolang je voldoet aan de ingangseisen, zijn veel vakken als bijvak te volgen. Als een vak niet als bijvak kan worden gevolgd, dan staat dat doorgaans in de vakbeschrijving (‘Vak alleen open voor…’).
Wil je bij twee of meer UvA-opleidingen een bijvak volgen, dan hoef je je maar bij 1 opleiding in te schrijven als bijvakstudent.
Voldoe je aan de voorwaarden, dan geef je in Studielink aan dat je wilt betalen met een Bewijs Betaald Collegegeld.
Volg onderstaande stappen:
1. Ga naar het tabblad ‘Betaling en klik op ‘Invullen betaalgegevens’.
2. Vul het vestigingsland in van je bank.
3. Selecteer de betaaloptie ‘Bewijs betaald collegegeld’.
4. Selecteer de onderwijsinstelling waar je het BBC wilt aanvragen. Dit is de instelling waar je al collegegeld hebt betaald.
5. Geef akkoord dat Studielink het BBC aanvraagt bij de geselecteerde onderwijsinstelling en doorstuurt naar de onderwijsinstelling waar je met het BBC het collegegeld wilt voldoen.
Elke faculteit heeft aanvullende stappen die je moet nemen om een bijvak te volgen. De UvA hanteert vakaanmeldperioden, die vind je in dit overzicht.
Wil je als niet-UvA-student een vak volgen bij een van de FNWI-opleidingen, dan kunnen er aanvullende toelatingseisen zijn waaraan je moet voldoen. Controleer hiervoor de online studiegids. Neem vervolgens contact op met vakaanmelding-fnwi@uva.nl voor de vervolgstappen in het aanmeldingsproces.
Een vak volgen als bijvakstudent kan alleen als je aan de toelatingseisen van de desbetreffende opleiding voldoet, controleer dus altijd eerst de toelatingseisen. Indien je aan de toelatingseisen voldoet, zal het Admissions Office je toelaten op basis van de bij ons bekende vooropleidinggegevens vanuit DUO. Volg vervolgens de stappen van vakaanmelding op de studentensite.
Let op: als je bij een andere universiteit studeert, dien je je eerst als bijvakstudent in te schrijven via Studielink. Studeer je aan de UvA en ben je toelaatbaar, dan meld je je meteen aan voor vakken.
Vragen? Neem contact op met de onderwijsbalie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid via at T: +31 (0)20 525 3440.
Als je je voor een bijvak wilt aanmelden bij de FEB, bekijk dan de procedure voor vakaanmelding voor meer informatie.
Als je je voor een bijvak wilt aanmelden bij de FGw, volg dan de procedure voor vakaanmelding op de studentensite van de FGw.
Psychologie: ga naar bijvakken volgen bij psychologie.
Bachelor Communicatiewetenschappen: in de Studiegids kun je vinden welke vakken van het College of Communication je als bijvak kunt volgen. Filter op ‘open UvA college’ en ‘College Communicatiewetenschap’. Daarnaast moet je een verzoek indienen bij de Examencommissie om toestemming te vragen.
Master Communicatiewetenschappen: een bijvak volgen van de Graduate School of Communication kan alleen als je aan de ingangseisen voldoet en wanneer er plek beschikbaar is. Kijk voor de ingangseisen van vakken in de Studiegids. Wil je meer informatie, neem dan contact op met studyadviser-cs@uva.nl.
Bachelors en masters in de sociale wetenschappen: voor een overzicht van vakken binnen de bachelors en masters in de sociale wetenschappen, kun je terecht in de studiegids. Wil je weten of je toelaatbaar bent, of er nog plek is en hoe je je kunt aanmelden? Neem dan contact op met de studieadviseur via de Education Desk Social Sciences (edss@uva.nl).
Bachelor Pedagogische en Onderwijswetenschappen: in de Studiegids kun je vinden welke vakken van het College of Child Development and Education je als bijvak kunt volgen. Filter op ‘open UvA college’ en selecteer als onderwijsinstelling ‘College Pedagogische en Onderwijswetenschappen’.
N.B. Het is niet mogelijk om bijvakken te volgen van de Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs of de bachelor Universitaire Pabo van Amsterdam.
Een minor is een samenhangend vakkenpakket van doorgaans 30 EC. Hiermee kun je je tijdens je bachelor verdiepen in een tweede vakgebied of een interdisciplinair thema. Ga voor het minoraanbod en het ‘stappenplan aanmelden minor’ naar de pagina Minors.
Kom je er niet uit of wil je nog iets vragen, ga dan naar de Digitale Student Service Desk.